fbpx

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten? Doe de oversluittest!

De hypotheekrente is lager dan ooit. Voor veel mensen is dit het ideale moment om hun hypotheek over te sluiten en hun maandlasten te verlagen. Wilt u ook uw hypotheek oversluiten, maar weet u niet of dit verstandig voor u is? Vul dan direct onze oversluittest in en ontdek gratis wat er voor u mogelijk is!

hypotheek oversluiten bij een adviseur met een uitstekende klantscore

Gratis oversluittest

Kom gratis te weten of oversluiten ook voor u verstandig is! Vul onderstaande velden in en klik op ‘oversluittest uitvoeren’.

Woningwaarde:
(Gezins)inkomen:
Rentevaste periode:
Bent u bekend bij ons:
Postcode:
Telefoonnummer:
E-mailadres:

Wat is een hypotheek oversluiten?

Het oversluiten van een hypotheek betekent dat u de huidige hypotheek in één keer aflost met behulp van een nieuwe en vaak goedkopere hypotheek. U bent hierbij ook vrij om over te stappen naar een andere aanbieder met bijvoorbeeld gunstigere voorwaarden of een lagere rente. Voor veel mensen kan het oversluiten van een hypotheek zeer aantrekkelijk zijn, maar dit geldt zeker niet voor iedereen. Wilt u weten of oversluiten ook voor u verstandig is? Doe dan onze bovenstaande oversluittest of vraag direct een gratis oriëntatiegesprek aan.

Voordelen van een hypotheek oversluiten?

Oversluiten kan om verschillende redenen aantrekkelijk zijn. De bekendste reden is het financiële voordeel. Zo kan een nieuwe hypotheek met een lager rentetarief uw maandlasten flink omlaag brengen. Een andere reden is zekerheid. Bij het afsluiten van de nieuwe hypotheek kiest u namelijk opnieuw een rentevaste periode. U krijgt meer zekerheid over uw maandlasten door uw rente voor langere tijd vast te zetten. Verder kunt u bij het oversluiten kiezen voor een andere hypotheekvorm of profiteren van betere voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen. Heeft u verbouwplannen? Dan kunt u bij het oversluiten vaak uw hypotheek ook nog eens verhogen.

Nadelen van een hypotheek oversluiten

Er zijn veel voordelen gebonden aan het oversluiten van een hypotheek, maar er zijn ook nadelen. Zo brengt het oversluiten altijd kosten met zich mee. U lost immers uw oude hypotheek af en gaat daarbij een nieuwe hypotheek aan. Hierdoor betaalt u bijvoorbeeld opnieuw afsluitkosten, taxatiekosten en notariskosten. Als u binnen uw rentevaste periode oversluit dan betaalt u hier ook een boete voor. Deze zogeheten boeterente kan variëren van tientallen tot duizenden euro’s. Door kosten en baten tegen elkaar af te wegen krijgt u inzicht of oversluiten ook voor u verstandig is. Onze deskundige adviseurs kunnen u hierbij helpen.

Is oversluiten ook voor u verstandig?

Doe onze gratis oversluittest of vraag direct een gratis gesprek aan.

De gratis oversluittest

Denkt u erover na om uw hypotheek over te sluiten? Doe dan onze gratis oversluittest! Met behulp van deze test komt u te weten of het voor u verstandig is om over te sluiten. Bij deze test wordt er onder andere gekeken naar uw nog resterende rentevaste periode, de ontwikkeling van uw (gezins)inkomen en de huidige waarde van uw woning. Kunt u een vraag niet beantwoorden omdat u het antwoord niet weet of de vraag niet begrijpt? Selecteer dan ‘weet ik niet’ als antwoord. De uitslag van deze test dient als goede indicatie. Een definitieve berekening is namelijk van veel meer factoren afhankelijk. Ook moeten hiervoor exacte getallen worden gebruikt.

Oversluiten? Laat u goed informeren!

Het is niet altijd even gemakkelijk om alle kosten en baten van oversluiten in kaart te brengen en te berekenen. Een hypotheek oversluiten is dan ook een complex proces. Dit komt vooral doordat geen één hypotheek hetzelfde is. Er bestaan bijvoorbeeld grote verschillen in acceptatie-eisen, rentes en voorwaarden van hypotheken. De hulp van een ervaren hypotheekadviseur is hierdoor zeker geen overbodige luxe. Zo komt u bijvoorbeeld nooit voor onaangename verrassingen te staan. De adviseurs van Vita Hypotheekadvies helpen u graag bij het verzamelen van de juiste gegevens, het maken van een definitieve berekening en het daadwerkelijk oversluiten van uw hypotheek. U kunt hiervoor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek aanvragen.

Waarom Vita Hypotheekadvies?

Vita Hypotheekadvies is al meer dan 20 jaar lang uw ideale partner voor al uw hypotheekzaken. Onze adviseurs zijn daadkrachtig en stellen uw belang als klant altijd centraal. Dit blijkt ook uit onze klantscore van 9,8/10 op het platform Advieskeuze. Daarnaast zijn wij een onafhankelijke organisatie. Hierdoor kunnen wij de rentes en voorwaarden van ruim 30 aanbieders tegen elkaar afwegen. U wordt hierdoor altijd van het best passende advies voorzien. Het tarief dat wij voor onze dienstverlening rekenen is gemiddeld 17% lager dan het tarief van andere adviseurs. Dit blijkt o.a. uit de maandelijkse rapportage van Advieskeuze. Een oriënterend gesprek is bij ons altijd gratis en vrijblijvend.

Vragen? Telefonisch afspraak maken?

Heeft u vragen over het oversluiten van een hypotheek of wilt u telefonisch een afspraak maken? Wij helpen u graag verder. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met onze algemene klantenservice. Onze deskundige medewerkers beantwoorden graag uw vragen en kunnen indien gewenst een gratis oriëntatiegesprek inplannen met één van onze adviseurs.

075 – 670 55 66

(ma-vr, 9:00-17:30 uur)

hypotheek oversluiten voor minder financiële zorgen